Sabtu, 21 September 2019
- - - - - -
A+ R A-

Info Bahagian Keselamatan & Kualiti Makanan

PENGENALAN

Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan Jabatan Kesihatan Negeri Terengganu berfungsi mengawasi, memantau dan menguatkuasa segala aktiviti yang berkaitan dengan Keselamatan dan Kualiti Makanan yang dihasilkan dan dijual kepada orang awam.

Di antara aktiviti yang dijalankan Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan adalah penguatkuasaan undang-undang, pemantauan dan penyelidikan, pendidikan pengguna, mempromosi keselamatan makanan kepada industri dan institusi awam dan swasta.

Untuk memastikan sektor pengeluaran makanan terus berkembang dengan maju dan dapat bersaing di pasaran antarabangsa, pihak Jabatan Kesihatan Negeri Terengganu akan sentiasa memberi tumpuan kepada industri makanan untuk membantu mereka meningkatkan status kebersihan dan memberi perkhidmatan teknikal profesional kepada industri makanan supaya pengusaha-pengusaha makanan dapat menghasilkan makanan yang bermutu tinggi dan memenuhi ciri-ciri keselamatan makanan. Aktiviti ini dibantu oleh makmal Keselamatan dan Kualiti Makanan yang beroperasi di Bukit Tunggal, Kuala Terengganu.

                          


 

Jabatan Kesihatan Negeri Terengganu
Tingkat 5, Wisma Persekutuan, Jalan Sultan Ismail, 20920 Kuala Terengganu.
Tel : 09-6222866| Faks : 09-6248367 

Emel : tanya_jknt@moh.gov.my


Hakcipta © 2017 Jabatan Kesihatan Negeri Terengganu. Hak Cipta Terpelihara.
Penafian : Jabatan Kesihatan Negeri Terengganu (JKNT) tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan informasi yang diperolehi daripada portal ini dan penggunaan Google Translate untuk Bahasa Inggeris dan bahasa asing adalah tidak tepat.
 

      

   
Dasar Privasi | Dasar KeselamatanNotis HakciptaPenafian |
Penafian-Google Translator
| Polisi AgensiSoalan Lazim
| Versi Mobile |
  Kemaskini Terkini : 11 Disember 2018 GMT+08:00
Paparan Terbaik : Firefox 7+ atau Internet Explorer 9+ atau Safari 5+ atau Chrome dengan resolusi minimum 1280 X 1024.
 

 

Statistik Pengunjung

2.png2.png1.png6.png8.png8.png
Hari Ini:66
Semalam:89
Minggu Ini:643
Bulan Ini:2306
Jumlah:221688

Sabtu, 21 September 2019