Sabtu, 29 April 2017
- - - - - -
A+ R A-
×

Notis

One of the files that is needed for the correct operation of the System - CW Gears plugin appears to be missing! Please install a fresh copy of the latest version to fix this issue.

Unit UIP

  • Diterbitkan: Khamis, 10 Disember 2015 17:49
  • Ditulis oleh Administrator
  • Jumlah paparan: 451

PENGENALAN

Penubuhan Unit Inspektorat dan Perundangan (UIP) adalah untuk mewujudkan satu struktur yang teratur dan mantap yang mampu menjalankan tugas-tugas penguatkuasaan dan pendakwaan di bawah undang-undang kesihatan awam dengan lebih profesional serta mempertingkatkan kualiti dan keberkesanan aktiviti penguatkuasaan undang-undang kesihatan awam.

Negeri Terengganu adalah terdiri daripada tujuh daerah dan setiap daerah mempunyai sekurang-kurangnya seorang PPKP (Penolong Pegawai Kesihatan Persekitaran) yang bertugas di Unit Penyiasatan dan Pendakwaan Pejabat Kesihatan Daerah. Setiap PPKP Unit Penyiasatan dan Pendakwaan Daerah bertanggungjawab menyelaras dan menjalankan aktiviti penguatkuasaan undang-undang kesihatan awam di daerah masing-masing.

Unit Inspektorat dan Perundangan diwujudkan di bawah Pengurusan Kesihatan Awam yang bertanggungjawab dalam membuat perancangan, pelaksanaan dan pemantauan aktiviti-aktiviti yang berkaitan dengan perundangan yang merangkumi Keselamatan dan Kualiti Makanan, Bekalan Air dan Kebersihan Alam Sekeliling, Kawalan Penyakit Berjangkit, Kawalan Penyakit Bawaan Vektor, Penyakit Tidak Berjangkit, Kesihatan Pekerjaan, Kawalan Hasil Tembakau dan Kesihatan Am.

                          


 

Jabatan Kesihatan Negeri Terengganu
Tingkat 5, Wisma Persekutuan, Jalan Sultan Ismail, 20920 Kuala Terengganu.
Tel : 09-6222866| Faks : 09-6248367 

Emel : tanya_jknt@moh.gov.my


Hakcipta © 2016 Jabatan Kesihatan Negeri Terengganu. Hak Cipta Terpelihara.
Penafian : Jabatan Kesihatan Negeri Terengganu (JKNT) tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan informasi yang diperolehi daripada portal ini dan penggunaan Google Translate untuk Bahasa Inggeris dan bahasa asing adalah tidak tepat.

       

   
Dasar Privasi | Dasar KeselamatanNotis HakciptaPenafian |
Penafian-Google Translator
| Polisi AgensiSoalan Lazim
| Versi Mobile |
Kemaskini Terkini : 08 MAC 2017 GMT+08:00
Paparan Terbaik : Firefox 7+ atau Internet Explorer 9+ atau Safari 5+ atau Chrome dengan resolusi minimum 1280 X 1024.
 

 

Statistik Pengunjung

7.png4.png0.png4.png5.png
Hari Ini:101
Semalam:205
Minggu Ini:765
Bulan Ini:5408
Jumlah:74045

Jumaat, 28 April 2017