PENGENALAN

Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan Jabatan Kesihatan Negeri Terengganu berfungsi mengawasi, memantau dan menguatkuasa segala aktiviti yang berkaitan dengan Keselamatan dan Kualiti Makanan yang dihasilkan dan dijual kepada orang awam.

Di antara aktiviti yang dijalankan Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan adalah penguatkuasaan undang-undang, pemantauan dan penyelidikan, pendidikan pengguna, mempromosi keselamatan makanan kepada industri dan institusi awam dan swasta.

Untuk memastikan sektor pengeluaran makanan terus berkembang dengan maju dan dapat bersaing di pasaran antarabangsa, pihak Jabatan Kesihatan Negeri Terengganu akan sentiasa memberi tumpuan kepada industri makanan untuk membantu mereka meningkatkan status kebersihan dan memberi perkhidmatan teknikal profesional kepada industri makanan supaya pengusaha-pengusaha makanan dapat menghasilkan makanan yang bermutu tinggi dan memenuhi ciri-ciri keselamatan makanan. Aktiviti ini dibantu oleh makmal Keselamatan dan Kualiti Makanan yang beroperasi di Bukit Tunggal, Kuala Terengganu.

Hubungi Kami

Jabatan Kesihatan Negeri Terengganu,
Tingkat 5, Wisma Persekutuan, 
Jalan Sultan Ismail, 
20920 Kuala Terengganu, Terengganu.
No Tel : 096222866 | 096222749
Faksimili: 096235001 | 096248367 | 096245829
Emel : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

Waktu Operasi Pejabat

Ahad - Khamis
(7.30 pagi - 5.30 petang)
Khamis
(7:30 pagi - 4:00 petang)

Jumaat, Sabtu dan Cuti Umum
Pejabat Tidak Beroperasi

Maklumat Kemaskini

Kemaskini Terkini : 14 Februari 2019 GMT+08:00
Paparan Terbaik : Firefox 7+ atau Internet Explorer 9+ atau Safari 5+ atau Chrome dengan resolusi minimum 1280 X 1024.

Statistik Pelawat

0.png5.png5.png4.png8.png
Hari Ini :129
Bulan Ini :2433
Jumlah :5548

Monday, 18 February 2019 09:06